Devine optionala plata TVA la 90 de zile?

Executivul vrea ca sistemul privind plata TVA la 90 de zile de la data emiterii facturilor, in cazul facturilor neincasate, pentru firmele cu cifra de afaceri sub 500.000 euro, sa devina optional, incepand cu 1 ianuarie 2014, informeaza Hotnews.ro. “La plata TVA la 90 de zile pentru companii cu cifra afaceri sub 500.000 euro, dorim sa devina optional de la 1 ianuarie, pentru ca a ingerunat, nu a avut efectul scontat pozitiv”, a spus Daniel Chitoiu, Ministrul Finantelor Publice.De la 1 ianuarie 2013, sistemul de TVA la incasare se aplica simultan cu sistemul de TVA clasic. Sistemul de plata a TVA la incasarea facturii este aplicat obligatoriu de firmele care au sediul in Romania si o cifra de afaceri sub 2,25 milioane lei. Orice firma din Romania isi poate deduce TVA-ul aferent facturilor emise de catre furnizorii care aplica acest sistem doar dupa ce plateste facturile. Astfel, exigibilitatea TVA intervine la momentul incasarii contravalorii prestarilor efectuate sau, in cazul facturilor neincasate, in cea de-a 90 a zi calendaristica de la data emiterii facturilor.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai scris si:
*Codul fiscal actualizat la zi
*Guvernul a decis ca plata TVA la incasare sa fie optionala
*Guvernul nu prea vrea sa renunte la sistemul de TVA la incasare
*Se va renunta la obligatia TVA la incasare pentru firmele cu pana la 500.000 de euro
*TVA la incasare – dreptul de deducere
*Sistemul TVA la incasare va deveni optional de la 1 ianuarie 2014
*Vladescu: Plata TVA la incasarea facturii este o aberatie economica
*TVA va fi platita la incasarea facturii

(Visited 247 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 2 = four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.