Codul Fiscal rescris nu va intra in vigoare la 1 ianuarie 2014

Codul Fiscal rescris este aproape finalizat, dar probabil nu va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014, potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor Publice, Dan Manolescu.

Rescrierea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala este aproape de finalizare. Avem o forma foarte avansata. Sunt discutii cu mediul de afaceri si trebuie sa luam o decizie in perioada urmatoare daca va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014 sau sa lasam o perioada mai lunga pentru dezbateri. Cred ca vom alege in final varianta sa lasam mai mult timp pentru dezbateri”, a declarat joi oficialul MFP, la o conferinta pe tema fiscalitatii, informeaza Agerpres.

Manolescu a explicat ca, pe langa corelare si reasezare, Codul Fiscal rescris a suferit si o restructurare, ceea ce il poate face mai dificil intr-o prima instanta, pentru contribuabili, pentru ca va parea putin diferit.

De peste sase luni, MFP a demarat un proces complex de rescriere a Codului Fiscal, cu mediul de afaceri.

De la intrarea in vigoare in 2004 a Codului fiscal si a Codului de procedura fiscala, pana in prezent cele doua documente au fost modificate 118 ori. Dintre acestea 48 de modificari s-au produs asupra Codului fiscal si 70 asupra Codului de procedura fiscala, potrivit unei analize publicate recent de deputatul democrat-liberal Andreea Paul.

Republicarea Codului fiscal a fost o masura ceruta des de oamenii de afaceri, dar nu s-a aflat pana in prezent printre proiritatile ultimelor guverne.

(Visited 289 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ three = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.