Cota unica creste la 20-22%?

Liderii USL au vorbit la finalul ultimei sedinte a Uniunii despre varianta reducerii TVA si cresterii cotei unice in contextul discutiilor legate de constructia bugetarapentru anul 2014, au declarat pentru MEDIAFAX surse din USL.

In acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea cresterii cotei unice, in prezent de 16%, dar si a reducerii TVA, care acum este de 24%. O varianta a fost ca acestea sa ajunga la acelasi nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22% pentru cota unica, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un acelasi nivel, in functie de eventuale simulari realizate pentru bugetul pe 2014.

“A existat o discutie, nota bene, nu o propunere a premierului sau a cuiva de a se mari cota unica, ci a existat o discutie sau mai curand un inceput de discutie in perspectiva constructiei bugetului pentru anul viitor, in care s-au infatisat diferite variante pentru a putea spori veniturile. Intre aceste variante pur teoretice se numara si aceasta, dar nimeni, nici premierul Ponta, nici cineva din PSD, evident nici nu poate fi vorba de cineva din PNL, nu a sustinut-o”, a spus Crin Antonescu la Realitatea TV.

Liderul PNL a precizat ca inclusiv premierul Victor Ponta a invocat in vizita sa in SUA cota unicade 16%, care este una relativ scazuta.
Cresterea cotei unice ar fi necesara daca FMI si CE nu accepta pentru 2014 un deficit bugetar mai mare din cofinantarea fondurilor UE, pentru a permite majorarea salariilor si a pensiilor, mai ales dupa o incasare la noua luni cu mult sub programul de la inceputul anului, afirma surse oficiale.

(Visited 205 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.