Se pregateste majorarea taxei TV. Vezi aici care este nivelul lunar al taxei tv

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu, membru in Comisia de cultura a Senatului, a declarat ca majorarea taxei TV este un lucru necesar, el invocand ca argument respectul pentru telespectatori, care nu ar trebui sa vizioneze emisiuni intrerupte de publicitate.

Cresterea taxei TV este un lucru necesar, in primul rand din respect fata de telespectatori. Telespectatorii unei televiziuni publice nu trebuie sa aiba emisiuni intrerupte de acele minute de publicitate”, a spus Rosca Stanescu, conform Mediafax.

El a precizat, in al doilea rand, ca TVR, fiind o televiziune publica, trebuie subventionata si “tinuta in spate” de populatie.

“Asta inseamna televiziune publica si ea serveste populatia. In perspectiva, ar trebui gasite mijloacele financiare astfel incat Televiziunea publica sa poata rezista financiar fara publicitate, iar publicitatea sa se duca catre televiziunile comerciale. Mijloacele financiare nu pot fi, pana la urma, decat taxa care este neindexata de foarte multi ani de zile si este cea mai mica taxa din Europa”, a adaugat Rosca Stanescu.

Nivelul lunar al taxei tv pe categorii de platitori:

Conform art. 40 al Legii 41 republicata, cu completarile si modificarile ulterioare. cuantumul lunar al taxei tv pe categorii de platitori este stabilit in anexa 1 din H.G 978/2003 :

*pentru persoanele fizice-4 lei/familie

*pentru persoanele juridice care nu au salariati-4 lei

*pentru persoane juridice ce intra sub incidenta dispozitiilor OG 24/2001 privind impunerea microintreprinderilor , aprobata cu modificari prin Legea 111/2003-15 lei

*pentru persoane juridice: – societati turistice (pentru unitatile cu activitate sezoniera, se percepe taxa numai pentru perioada de functionare)-7,7 lei/camera

*pentru persoanele juridice cu sediul in Romania, altele decat cele prevazute mai sus, inclusiv filialele acestora, precum si sucursalele, agentiile si reprezentantele lor, sucursalele si reprezentantele din Romania ale persoanelor juridice straine-50 lei

Observatii. Taxa TV in cuantum de 15 lei/luna se achita de persoanele juridice care se incadreaza in notiunea de microintreprindere potrivit OG nr. 24/2001, referitoare la regimul fiscal al platii unui impozit pe venit. Ordonanta a fost abrogata de Codul Fiscal, dar prevederile ei au fost preluate de acesta.

Persoanele juridice romanesti platitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderii incepand cu anul fiscal urmator, daca indeplinesc anumite conditii si daca nu au mai fost platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor

Numai microintreprinderile platitoare de impozit pe venitul microintreprinderilor datoreaza taxa tv in cuantum de 15 lei /luna, microintreprinderile platitoare de impozit pe profit datoreaza taxa in cuantum de 50 lei/luna.

(Visited 201 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ six = 14

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.