Accize si impozite la titeiul din productia interna – valoare in lei

Potrivit prevederilor art.218 din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, valoare in lei a accizelor si a impozitului la titeiul din productia interna, datorate bugetului de stat, stabilite in echivalentul euro pe unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Potrivit prevederilor art.5 alin.2 din OIG nr.9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, valoare in lei a timbrului se determina pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent si publict in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Pentru anul 2014 se utilizeaza rata de schimb a monedei euro la data de 1 octombrie 2013, publicata in jurnalul Oficail al Uniunii Europene C 286/01/10.2013: 1 euro = 4.4485 lei

Sursa: finantearges.ro

(Visited 332 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.