Valoarea unui tichet de cresa va ajunge la 430 de lei.Tichetele de masa, neschimbate

Pentru semestrul II al anului 2013, incepand cu luna noiembrie, valoarea sumei lunare care se acorda sub forma de tichete de cresa este de 430 lei, potrivit Ordinul ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr. 2210/2013 privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acorda sub forma de tichete de cresa pentru semestrul II al anului 2013, publicat in Monitorul Oficial nr.657 din 25.10.2013.

Potrivit Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou si de cresa, suma individuala acordata pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 3 ani sub forma tichetelor de cresa se asigura integral din costuri de catre angajator.

Tichetele de cresa se acorda la cerere, unuia dintre parinti sau, optional, tutorelui, celui caruia i s-au încredintat copii spre crestere si educare ori în plasament f amilial, pe  baza livretului de familie.

Tichetele de cresa se acorda in limita prevederilor bugetului de stat sau, dupa caz, ale bugetelor locale, pentru unitatile din sectorul bugetar si, potrivit prezentei legi, pentru celelalte categorii de angajatori, in limita bugetului de venituri si cheltuieli aprobat.

Tichetele de cresa se acorda angajatilor care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordate pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Tichetele de cresa pot fi utilizate numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este inscris copilul salariatului.

In schimb, valoarea unui tichet de masa ramane la 9,35 lei, adica la fel ca si in semestrul I, se arata in Ordinului Ministerului Muncii nr. 2209/2013, publicat in Monitorul Oficia nr. 657 din 25.10.2013.

Citeste si „Popunere legislativa: tichetele de masa eliberate in format electronic”

(Visited 360 times, 1 visits today)

One Response to Valoarea unui tichet de cresa va ajunge la 430 de lei.Tichetele de masa, neschimbate

  1. Marius says:

    Din pacate a fost destul de greu in a gasi o cresa care sa accepte acete tichete. Pana la urma am gasit o cresa unde este acceptat acest tichet pe http://www.gradinita-particulara.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.