Guvernul ia in calcul largirea bazei de impozitare

Guvernul ia in calcul eliminarea exceptiilor de taxare a unor categorii de venituri, pentru a umple golul care exista “in scenariul de baza” pentru bugetul pe anul viitor intre venituri si cheltuieli, si o noua modalitate de calculare a accizelor, potrivit ministrului Bugetului, Liviu Voinea, citat de Mediafax.

„Scenariul de baza nu cuprinde in acest moment o crestere de taxe care afecteaza salariul de baza. Dar in scenariul de baza exista un gol intre venituri si cheltuieli care trebuie umplut. Trebuie luate masuri, dar preferam masuri de natura eliminarii exceptiilor care sunt in codul fiscal. Sunt multi care sunt exceptati”, a declarat Voinea. El a evitat sa precizeze masurile concrete avute in vedere.

Voinea a anuntat, totodata, ca Executivul intentioneaza sa renunte anul viitor la calcularea accizelor raportat la cursul de schimb valutar din data de 1 octombrie, fara a preciza insa care va fi noua modalitate de calcul.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 5 = ten

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.