Formularul 151 – revocarea accesului la serviciul de depunere online

In articolul de mai jos va prezentam procedura de revocare a accesului la serviciul de depunere online – formularul 151.

1. Revocarea este solicitata de titularul certificatului

Daca revocarea dreptului de utilizare a serviciului „Depunere declaratii online” se solicita de titularul certificatului calificat, atunci acesta completeaza formularul 151 „Cerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaratii online”, care se descarca din sectiunea „Formulare utile” si foloseste modulul “Revocare online – formulare 151/153” din pagina “Declaratii electronice”, de pe site-ul ANAF.

2. Revocarea este solicitata de o alta persoana

Daca revocarea dreptului de utilizare a serviciului se solicita de o persoana diferita de persoana pentru care acest drept a fost obtinut, formularul 151 se depune in format hartie, semnat si stampilat de catre contribuabil, la unitatea fiscala in a carei raza contribuabilul isi are domiciliul fiscal. Cererea va fi insotita de:

– actul de autorizare a functionarii contribuabilului, in original si copie;

– documentul de identitate al persoanei care solicita revocarea certificatului digital, in original si copie;

– imputernicire eliberata de contribuabil, din care rezulta dreptul solicitantului de a revoca dreptul de utilizare a serviciului Depunere declaratii online.

Atentie! Prin formularul 151 nu se anuleaza certificatul digital, ci doar dreptul de acces la serviciul de depunere declaratii fiscale online.

(Visited 4,349 times, 19 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four + 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.101 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor.