Se plateste CAS pentru activitatea independenta?

Intrebare: Se datoreaza CAS pentru activitatea independenta in cazul unei persoane care este angajata la o societate comerciala cu contract de munca de 8 ore pe zi si care are si un contract de mandat cu o alta societate?

Raspuns ANAF: Potrivit prevederilor art 296^23 alin.(4) din Codul fiscal, persoanele care realizeaza venituri din salarii sau asimilate salariilor si orice alte venituri din desfasurarea unei activitati dependente, venituri din pensii si venituri sub forma indemnizatiilor de somaj, asigurate in sistemul public de pensii, persoanele asigurate in sisteme proprii de asigurari sociale neintegrate in sistemul public de pensii, care nu au obligatia asigurarii in sistemul public de pensii, precum si persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru veniturile obtinute ca urmare a incadrarii in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 296^21 alin. (1).
Prin urmare, persoana care este angajata cu contract de munca de 8 ore pe zi si care are si un contract de mandat nu datoreaza contributia de asigurari sociale pentru activitatea independenta pe care o desfasoara.

Baza legala: Legea nr 571/2003 privind Codul fiscal / 2003 articolul 296*21alin.(2); Legea nr 263 / 2010 articolul 6.alin(1)pt.I-III si V si art.11 alin.(4)

(Visited 264 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 3 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.