Precizari referitoare la TVA

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA si modificarea din oficiu a vectorului fiscal cu privire la TVA au suferit modificari la sfarsitul lunii octombrie, iar acum ANAF reaminteste contribuabililor urmatoarele:

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA

Prin OUG nr.16/2013 s-a modificat art.153 alin.(9) lit c) din Codul Fiscal care reglementeaza categoriile de personae ale caror fapte inscrise in cazierul fiscal atrag anularea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor comerciale.

Modificarea introdusa consta in faptul ca anularea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor reglementate de Legea nr.31/1990 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se dispune daca asociatii majoritari sau, dupa caz, asociatul unic au inscris in cazierul fiscal infractiuni si/sau faptele prevazute la art.2 alin. (2) lit a) din OUG nr.75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Anterior acestei modificari, organele fiscal anulau inregistrarea in scopuri de TVA a societatii comerciale, indiferent de procentajul pe care asociatii care aveau fapte inscrise in cazierul fiscal il detineau in capitalul social al societatii.

De asemenea, prin OUG nr.16/2013 au fost introduse noi dispozitii prin art.153 alin (9.3) si (9.4) din Codul Fiscal, referitoare la indreptarea erorilor privind inregistrarea in scopuri de TVA sau anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA.

Modificarea din oficiu a vectorului fiscal cu privire la TVA

Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA precum si a modelului si continutului unor formulare a fost aprobata prin ordinul presedintelui ANAF nr.3331/2013, ordin ce a fost publicat in MO nr.658/25.10.2013.

Pentru a venit in sprijinul contribuabililor, Finante Arges face cateva precizari cu privire la inregistrarea din oficiu in scopuri de TVA si anularea din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA. Cititi aici anunt tva (2)

(Visited 212 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven + 5 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.