Adresele trimise de ANAF nu reprezinta un act administrativ fiscal

ANAF a trimis in prima parte a lunii octombrie adrese unui numar de peste 600.000 de firme din baza de date proprie, atentionandu-le ca daca au impozite si taxe neplatite sa efectueze platile inainte de inspectia fiscala, masura fiind o premiera.

Fiscul a selectat din baza de date a contribuabililor peste 600.000 de firme, exceptand astfel persoanele fizice si institutiile publice, carora le-a transmis in prima decada din octombrie adrese nesemnate sau stampilate, prin care erau atentionate sa-si achite impozitele si taxele, in cazul in care n-au facut-o pana la momentul respectiv, inainte de a veni o inspectie fiscala sau de a se trece la executare silita.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*

„Adresa nu este semnata pentru ca nu reprezinta un act administrativ fiscal, pentru ca altfel cineva ar fi inteles s-o conteste si atat ne-ar mai fi trebuit sa ne trezim cu cateva sute de mii de contestatii, ca inspectia abia s-a terminat acum doua luni, spre exemplu, si de ce mai trimitem o noua adresa”, a declarat joi Ion Busuioc, directorul general al Directiei Asistenta Constribuabili in cadrul ANAF, conform Mediafax.

El a mentionat ca scopul adreselor a fost doar de atentionare, in continutul acestora fiind precizat ca, in masura in care impozitele si taxele au fost declarate si achitate integral, companiile nu trebuie sa intreprinda nimic in legatura cu Fiscul. Cu toate acestea, institutia a primit numeroase telefoane si scrisori cu intrebari privind motivele trimiterii documentului.

(Visited 289 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 4 = thirty two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.