Obligativitatea folosirii casei de marcat

Intrebare:Este obligatorie utilizarea casei de marcat in cazul intreprinderilor familiale si a intreprinderilor individuale?

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro* 

Raspuns ANAF: Intreprinderea individuala este definita de O.G. nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale ca fiind intreprindere economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica. De asemenea, intreprinderea familiala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa.

Conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscal, operatorii economici (persoane fizice si juridice) cu exceptia celor prevazuti la art. 2, care efectueaza livrari de bunuri cu amanuntul, precum si prestari de servicii direct catre populatie sunt obligati sa utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

(Visited 433 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.