Plafonul pentru microintreprinderi, redus la 50.000 de euro din 2014?

Guvernul va reduce limita veniturilor pentru microintreprinderi, de la 65.000 de euro la 220.000 de lei (circa 50.000 de euro), nivel peste care firmele vor fi incluse in regim de plata a impozitului pe profit, noua regula urmand sa fie aplicata incepand cu anul viitor.

Simultan, va fi operata si o modificare a conditiilor de incadrare in categoria microintreprinderilor, astfel ca vor intra in acest regim si firmele care inregistreaza cel mult 20% din venituri din activitati de consultanta si management, releva un proiect de ordonanta de urgenta obtinut de Mediafax.

In prezent, Codul Fiscal stipuleaza ca nu pot fi incadrate in categoria microintreprinderilor firmele care obtin venituri din consultanta sau mangement. Tot la acest moment, o firma este incadrata in categoria microintreprinderilor si beneficiaza de o impozitare corespunzatoare daca veniturile realizate nu depasesc echivalentul in lei a 65.000 euro, capitalul social este detinut de alte persoane decat statul si autoritatile locale si nu se afla in dizolvare cu lichidare.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*Tabel comparativ: impozitul pe veniturile microintreprinderilor (oug nr.102/2013)
*Codul Fiscal 2014: impozitul pe profit si pe venitul microintreprinderilor
*Formular 100: instructiuni completare declaratie
*Microintreprinderi: schimbari majore propuse intr-o noua modificare a Codului Fiscal

(Visited 1,096 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ four = 8

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro

Este GRATUIT si nu dureaza mai mult de 10 secunde! Este SIGUR: datele personale nu vor fi facute publice sau comercializate catre terte parti. 3.947 persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor.


by Sharp Coders

Libraria contabun.ro va propune o serie de lucrari pentru activitatea de legislatie a muncii

Gasiti proceduri, raspunsuri la probleme, sfaturi, modele si formulare editabile

In perioada 13.05.2016 – 31.05.2016 toate lucrarile din Libraria Contabun.ro, actualizate conform prevederilor legale aplicabile in 2016, pot fi achizitionate cu o reducere de 25% din pretul afisat in librarie

Lucrarile din Libraria contabun.ro:

×