Plata impozitelor aferente venitorilor din activitati agricole

Informare cu privire la plata impozitului si a contributiilor aferente veniturilor din activitati agricole la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ-teritoriale.

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 648 din 22 octombrie 2013 a fost publicat Ordinul viceprim-ministrului, ministrului  finantelor publice nr. 1714/2013 pentru aprobarea Procedurii de incasare si de virare la bugetul de stat si bugetele asigurarilor sociale a sumelor incasate in numerar de catre compartimentele de specialitate ale unitatilor administrativ- teritoriale, precum si a modului de colaborare si de realizare a schimbului de informatii dintre organele fiscale din cadrul A.N.A.F. si organele fiscale din cadrul unitatilor administrativ- teritoriale.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro* 

Citeste si „OMFP nr.1714/2013: Procedura prin care agricultorii pot achita impozitele si contributiile la primarii”

Prevederile actului normativ mentionat mai sus, vin in sprijinul  contribuabililor persoane fizice care datoreaza impozit si contributii aferente veniturilor din activitati agricole, precum si accesorii pentru neachitarea la scadenta a acestora.

Astfel, contribuabilii pot efectua plata acestor obligatii fiscale  si la compartimentele de specialitate ale unitatii administrativ- teritoriale (primarii) corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal, in numerar,  daca sunt indeplinite cumulativ  urmatoarele conditii:

*in localitatea respectiva nu exista o unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala;

*intre unitatea administrativ-teritoriala (prin primar) si directia generala regionala a finantelor publice (prin directorul general sau imputernicitul  acestuia) s-a incheiat un protocol in acest sens.

Plata sumelor privind obligatiile fiscale aferente veniturilor agricole se efectueaza, in numerar,  la compartimentul de specialitate al unitatii administrativ-teritoriale in baza listei transmisa de catre organul fiscal competent, a deciziilor de impunere sau a deciziilor referitoare la obligatiile de plata accesorii. Incasarea sumelor platite de catre contribuabil se face chiar daca acesta efectueaza o plata mai mica decat cuantumul obligatiilor fiscale datorate.

Data platii obligatiilor fiscale este data inscrisa in documentul de plata eliberat de compartimentul de specialitate al unitatii administrativ-teritoriale care a incasat suma.

Sursa:finantegalati.ro

(Visited 162 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ eight = 13

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.