IMM-urile ar putea fi scutite de impozitul pe veniturile din castigurile de capital

Intreprinderile mici si mijlocii ar putea fi scutite, din 2014, de impozitul pe veniturile din castigurile de capital si pe veniturile obtinute din lichidare.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*

Dan Manolescu, secretarului de stat in Ministerul Finantelor Publice,  a declarat ca cele doua masuri ar avea un impact benefic asupra mediului de afaceri si ca au fost identificate in procesul de rescriere a Codului Fiscal.

Alte masuri pe care MFP intentioneaza sa le aplice din 2014 vizeaza posibilitatea suprapunerii anului fiscal pe anul contabil, pentru a simplifica evidentele contabile – in prezent exista posibilitatea ca agentii economici sa aleaga un an contabil diferit de anul calendaristic, dar anul fiscal ramane 1 ianuarie – 31 decembrie, precum si reportarea avantajelor fiscale in cazul cheltuielilor cu sponsorizarea, pe o perioada de maximum sapte ani, la fel ca in cazul reportarii pierderii fiscale.

Referindu-se la preluarea pierderii fiscale in cazul operatiunilor de fuziune, secretarul de stat a aratat ca agentii economici ar putea prelua in cadrul acestor operatiuni si cheltuielile cu dobanzile si pierderile de curs valutar.

In cazul cotei de 3% pe veniturile microintreprinderilor, vor fi scoase din baza de calcul veniturile din diferentele de curs valutar, care sunt evidentiate contabil luna de luna, si vor fi luate in calcul doar diferentele nete pe ansamblul unui an.

Sursa: Agerpres

(Visited 62 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× five = 30

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.