Zile libere in 2014 – 113

Romanii vor avea in 2014 nu mai putin de 113 zile libere, daca punem in calcul si sambetele si duminicile. Din cele 12 sarbatori legale, noua pica in mijlocul saptamanii.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Codul Muncii prevede, in prezent, 12 sarbatori legale, traduse in zile libere pentru salariati. Vedeti aici cum pica sarbatorile legale in 2014:

*1 si 2 ianuarie (miercuri si joi)

*prima si a doua zi de Pasti (20-21 aprilie, duminica si luni)

*1 mai (joi)

*prima si a doua zi de Rusalii (8-9 iunie, duminica-luni)

*Adormirea Maicii Domnului (15 august, vineri)

*Sfantul Andrei ( 30 noiembrie, duminica)

*1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei (luni)

*prima si a doua zi de Craciun  (25-26 decembrie, joi si vineri)

Astfel, vor fi zile libere trei zile de marti, o miercuri, trei zile de joi, doua vineri si 52 de sambete, respectiv de duminici, totalul de libere din 2014 ajungand astfel la 113.

In cazul in care sunt nevoiti sa fie prezenti la serviciu in zilele de sarbatori legale, salariatii care lucreaza in domenii in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza “caracterului procesului de productie sau specificului activitatii” au dreptul, conform legislatiei muncii, sa isi ia o zi libera in urmatoarele 30 de zile.

In situatia in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere in sarbatorile legale “din motive justificate”, Codul Muncii stabileste ca salariatii vor beneficia de un “spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru”.

Important! Angajatorii care nu ofera compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile sau sporul indicat de legislatia muncii pot fi amendati cu o suma cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

(Visited 398 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 2 = seven

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Close
Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro

Este GRATUIT si nu dureaza mai mult de 10 secunde! Este SIGUR: datele personale nu vor fi facute publice sau comercializate catre terte parti. 3.947 persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor.


by Sharp Coders

Libraria contabun.ro va propune o serie de lucrari pentru activitatea de legislatie a muncii

Gasiti proceduri, raspunsuri la probleme, sfaturi, modele si formulare editabile

In perioada 13.05.2016 – 31.05.2016 toate lucrarile din Libraria Contabun.ro, actualizate conform prevederilor legale aplicabile in 2016, pot fi achizitionate cu o reducere de 25% din pretul afisat in librarie

Lucrarile din Libraria contabun.ro:

×