Formularul 050 – cerere de inregistrare a domiciliului fiscal

Declaratia 050 se depune in cazul in care domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social, ori in cazul in care contribuabilul isi schimba domiciliul fiscal declarat anterior. Se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla noul domiciliu fiscal si va fi insotita de documente care sa faca dovada detinerii sau ocuparii legale a spatiului pentru noul domiciliu fiscal. Se completeaza intr-un singur exemplar.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Declaratia 050 – completare

A.DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI

Randul 1. Nume, prenume/Denumire. Se completeaza cu numele, prenumele sau denumirea contribiabilului.

Randul 2. Cod de identificare fiscala.

Se completeaza cu:

*codul unic de inregistrare, pentru comercianti, inclusive pentru sucursalele comerciantilor care au sediul principal al comertului in strainantate, potrivit art.69 alin. (1) lit.d) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

*codul de inregistrare fiscala, pentru:

-persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, potrivit art.69 alin. (1) lit.e) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

-pentru persoanele juridice, cu exceptia comerciantilor, precum si pentru asocieri si alte entitati fara personalitate juridical, potrivit art.69 alin. (1) lit.a) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

*codul numeric personal, pentru persoanele fizice, altele decat persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere, potrivit art.69 alin. (1) lit.b) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

*numarul de identificare fiscala, pentru persoanele fizice care nu detin cod numeric personal, potrivit potrivit art.69 alin. (1) lit.c) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Randul 3. Domiciliul/Sediul social/Locul de desfasurare efectiva a activitatii principale

Se completeaza cu adresa domiciliului, sediul social sau locului de desfasurare efectiva a activitatii principale, dupa caz.

Atentie! In cazul in care declaratia este completata de catre imputernicitul/reprezentantul legal/reprezentantul fiscal al contribuabilului, se vor trece datele de identificare ale contribuabilului pe care il reprezinta.

Randul 4. Codul CAEN al obiectului principal de activitate. Se va inscribe codul CAEN al obiectului principal de activitate, astfel cum a fost declarat cu ocazia infiintarii sau autorizarii.

 

cumparaPachete produse
20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca + Regulamentul intern: model si documente conexe = 69 lei

 

B.DOMICILIUL FISCAL ACTUAL AL CONTRIBUABILULUI

Se completeaza in cazul in care domiciliul fiscal actual difera de domiciliu, de sediul social sau de locul de desfasurare efectiva a activitatii principale, dupa caz.

C. ADRESA UNDE URMEAZA A SE STABILI NOUL DOMICILIU FISCAL AL CONTRIBUABILULUI

Se completeaza adresa unde contribuabilul doreste sa-si stabileasca noul domiciliu fiscal.

D. REPREZENTARE PRIN:

Se marcheaza cu “X” in cazul in care relatiile cu organul fiscal, contribuabilul este reprezentat prin imputernicit sau reprezentant fiscal si se inscribe numarul si data inregistrarii la organul fiscal, de catre imputernicit, a actului de imputernicire, in forma autentica si in conditii;e prevazute de lege sau numarul si data inregistrarii deciziei de aprobare a calitatii de reprezentant fiscal.

Date de identificare
Se completeaza cu datele de identificare ale imputernocitului/reprezentantului fiscal

(Visited 7,935 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − = 1

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.