Lista declaratiilor fiscale care se depun online

ANAF reaminteste contribuabililor ca pot depune online urmatoarele declaratii fiscale:

*Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat;

*Declaratia 710 – rectificativa;

*Declaratia 101 privind impozitul pe profit;

*Formular 300 – Decont de taxa pe valoarea adaugata;

*Formular 301 – Decont special de taxa pe valoarea adaugata;

*Formular 120 – Decont privind accizele;

*Formular 130 – Decont privind impozitul la titeiul din productia interna;

*Formular 112 – Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate;

*Formular 390 – Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare;

*Formular 394 – Declaratie informativa privind livrarile/prestarile/achizitiile efectuate pe teritoriul national;
*Declaratia 200 privind veniturile realizate din Romania;

*Formular 230 – Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual si deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea in sistem colectiv pentru domeniul locativ;

*Formular 318 -Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul Fiscal;

*Formular 208 – Declaratie informativa privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal;

*Situatiile financiare anuale si Raportarile contabile semestriale.

Contribuabilii persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator pot depune formularul 112 „Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” numai online, prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai scris si: Formularul 112: declararea impozitului pe salarii. Atentie la amenzi!, Impozit venituri zilieri: cum se declara in d 112, Declaratia 112 – cum se declara un salariat aflat in concediu crestere copil, D112 – pregatirea, depunerea si validarea declaratiei

Persoanele fizice care sunt titulare ale unui certificat calificat eliberat de furnizorii de servicii de certificare si l-au inregistrat pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), pot depune online formularul D200 in nume propriu, fara alte demersuri. Pentru a putea depune formularul D 200 si pentru alte persoane fizice trebuie sa se inregistreze ca imputernicit fiscal.

Semnarea declaratiilor fiscale se realizeaza prin utilizarea certificatului digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.

Formularele 100, 112, 200, 230, 300, 318, 390, 394, 710, 208, Situatiile financiare si Raportarile contabile se depun online, pe portalul e-guvernare, la adresa www.e-guvernare.ro.

Dupa depunere, contribuabilii au obligatia sa consulte recipisa privind starea declaratiilor. Contabun.ro a scris despre acest subiect in materialul „Stare d112-vizualizare”.

Reamintim ca termenul de valabilitate al certificatului digital pentru semnatura electronica este un an de zile. Dupa expirarea acestuia, contribuabilii trebuie sa-l reinnoiasca pentru semnarea si transmiterea electronica a declaratiilor fiscale.

Sursa: DGFPJ Iasi

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

(Visited 629 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.