Adeverinta de vechime in munca – model 2013

Adeverinta de vechime in munca – document care atesta activitatea desfasurata de salariat, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Potrivit art.34 alin.(5) din Codul muncii, angajatorul este obligat sa elibereze, la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Aceasta dispozitie se coroboreaza cu dispozitiile art.40 alin.(2) lit. h) din acelasi act normativ, care prevede ca angajatorului ii revine, in principal, si obligatia sa elibereze, la cerere, toate documentele care atesta calitatea de salariat a solicitantului.

Daca pana la data de 31 decembrie 2010 vechimea in munca se probeaza cu carnetul de munca (art.279 alin.(1) din Codul muncii, republicat), dupa aceasta data, si anume de la 1 ianuarie 2011, angajatorul are obligatia legala de a elibera salariatului o avedeverinta de vechime in munca.

Intrucat, legea nu stabileste continutul sau forma adeverintei de vechime in munca, contabun.ro va recomanda modelul agreat de inspectoratele teritoriale de munca, model de adeverinta de vechime in munca, in format word, ce poate fi descarcat de aici.

Vezi aici ce acte trebuie sa contina dosarul personal al salariatului 

Atentie! Incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 34 alin. (5) din Codul muncii, republicat, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei (art.260 alin.(1) lit.b) din Codul muncii, republicat).

 

cumparaPachete produse
20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca + Regulamentul intern: model si documente conexe = 69 lei

 

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”
Elena Savciuc este autoarea lucrarilor:
* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca
* Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic
* Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare

(Visited 4,023 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − = 0

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.