Se modifica legea pensiilor (proiect): 65.000 de persoane vor fi afectate

Comisia pentru munca din Camera Deputatilor a adoptat miercuri un proiect de lege care modifica legea privind sistemul unitar de pensii publice si introduce recunoasterea grupei I de munca.

Presedintele Comisiei, Florin Iordache, a declarat ca aproximativ 65.000 de persoane se vor putea pensiona dupa recunoasterea grupei I de munca.

“In 2010 cei care lucrau in grupa I nu le-au mai fost recunoscute practic pensionarea mult mai repede. In functie de perioada lucrata in grupa I se puteau pensiona si castigau pentru fiecare an lucrat cateva luni si atunci se puteau pensiona mai repede. A fost o masura reparatorie prin aceasta modificare a legii, din evidentele care sunt in acest moment la Ministerul Muncii este vorba de aproximativ 63.000 – 65.000 de persoane care au lucrat in grupa I de munca. Implicatii bugetare nu sunt, dar acesti oameni se vor putea pensiona mai repede. Acesti oameni cand implinesc varsta pentru pensionare, pentru perioada lucrata in unitati care aveau prevazuta grupa I de munca se pensioneaza mai repede. Sunt cei care au lucrat in conditii speciale, cei din siderurgie, metalurgie, minerit samd”, a declarat presedintele Comisiei de Munca din Camera Deputatilor.

Legea prevede ca cei care au fost incadrati in categoria I de munca se pot pensiona pana la 31 decembrie 2016.
Sursa: gandul.info

(Visited 435 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + = 7

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.