Calcul curs accize 2014 – precizari oficiale

Prin OUG nr.102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, ordonanta ce a fost publicata in M.O. nr.703/15.11.2013, a fost modificat Titlul VII „Accize si alte taxe speciale” din Codul fiscal.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Va prezentam mai jos cateva aspecte cu privire la modificarile introduse:

*Valoarea in lei a accizelor si a impozitului la titeiul din productia interna, datorate bugetului de stat, stabilite in echivalent euro, se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

* Prin exceptie, in situatia in care cursul de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, este mai mic decat cursul de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul anterior anului precedent, valoarea in lei a accizelor si a impozitului la titeiul din productia interna, datorate bugetului de stat, stabilite in echivalent euro pe unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate inechivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul anterior anului precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, valoare care se actualizeaza cu media anuala a indicelui preturilor de consum calculata in luna septembrie din anul precedent, comunicata oficial de Institutul National de Statistica, pana la data de 15 octombrie.

*Pentru anul 2014, media anuala a indicelui preturilor de consum calculata in luna septembrie 2013 este de 104,77%.

*Cresterea accizelor cu 7 eurocenti/litru, la urmatoarele produse energetice: benzina cu plumb, benzina fara plumb, motorina si petrol lampant (kerosen) utilizat drept combustibil pentru motor.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat:
*Modificari accize – tabel comparativ
*Din 2014 accizele vor fi calculate la un curs de 4,4485 lei/euro
*Codul Fiscal 2014: TVA si accize
*Accizele pentru carburanti cresc cu 20%, de la 1 ianuarie 2014

Sursa: finantearges.ro

(Visited 408 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × = 21

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.