Descifreaza comportamentul angajatilor tai!

Comportamentul pe are il au oamenii la locul de munca este dificil de inteles, iar interpretarea lui a fost facuta din mai multe puncte de vedere.

Conflictul se naste adeseori din cauza ca valorile si experientele individuale ii determina pe oameni sa priveasca aceleasi evenimente in mod diferit. Din aceasta rezulta ca evenimentele nu au o semificatie unica precisa, ci un numar de interpretari diferite.

Valorile dicteaza masura in care anumite lucruri sunt considerate dezirabile sau nu. In orice tentative de a intelege si folosi idea valorilor, este important sa intelegem ca acestea opereaza la mai multe niveluri.

Valorile individuale. Fiecare dintre noi avem idei despre ce este bine si ce ester au, despre ce este dezirabil si bun, ori inaceptabil sau ofensator.

Valorile profesionale sau ocupationale. Intr-o organizatie exista mai multe grupuri profesionale sau ocupationale, fiecare cu propriul set de valori recunoscute.

Valori de grup sau echipa. Cei mai multi lucram cel putin intr-un grup pentru a ne indeplini indatoririle.

Prin urmare, comportamentul nostru este determinat de necesitati. In aceste conditii, managerii trebuie sa fie foarte receptivi fata de nevoile celor din echipa sa si fata de persoanele cu care au de-a face in mod obisnuit.

(Visited 363 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.