Legea pensiilor a fost modificata: varsta standard de pensionare este de 65 de ani

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri proiectul de lege care reglementeaza varsta standard de pensionare la 65 de ani, atat pentru barbati cat si pentru femei.

Modificarea legii privind privind sistemul unitar de pensii publice urmeaza recomandarea de tara transmisa de Comisia Europeana, se arata in comunicatul de presa.

Egalizarea varstei de pensionare intre femei si barbati “se va produce prin esalonarea varstelor standard pentru femei, in raport de data nasterii, in intervalul 2030-2035”.

Proiectul de lege, initiat de Ministerul Muncii si aprobat de Executiv, prevede ca femeile nascute dupa 1970 se vor pensiona la 65 de ani, incepand din 2035.

De asemenea, stagiul minim de cotizare creste de la 13 ani, cat este in prezent, la 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si „Legea pensiilor ar putea fi modificata: femeile se vor pensiona la 65 de ani”

(Visited 386 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 + = six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.