Stabilirea deductibilitatii cheltuielilor cu dobanzile si pierderile din diferente de curs valutar la calculul profitului impozabil

Incepand cu 01.01.2005, cheltuielile cu dobanzile sunt integral deductibile in cazul in care gradul de indatorare a capitalului este mai mic sau egal cu 3.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

In cazul in care gradul de indatorare a capitalului este peste 3, cheltuielile cu dobanzile si cu pierderea neta din diferentele de curs valutar sunt nedeductibile.

Nu intra sub incidenta prevederilor art. 23 din Codul fiscal (adica sunt deductibile integral, indiferent de marimea gradului de indatorare) dobanzile si pierderile din diferente de curs valutar, in legatura cu imprumuturile:

1.obtinute direct sau indirect de la banci internationale de dezvoltare si organizatii similare, mentionate in norme;

2.garantate de stat, potrivit Legii datoriei publice nr. 313/2004, cu modificarile ulterioare;

3.obtinute de la institutiile de credit romane sau straine, institutiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acorda credite potrivit legii;

4.obtinute in baza obligatiunilor emise potrivit legii, de catre societatile comerciale cu respectarea cerintelor specifice de admitere la tranzactionare pe o piata reglementata din Romania, potrivit Legii 297/2004 privind piata de capital, cu modificarile ulterioare, precum si cele admise la tranzactionare pe piete straine de valori mobiliare reglementate de autoritatea in domeniu a statelor respective.

DGRFP Brasov a realizat un ghid privind stabilirea deductibilitatii cheltuielilor cu dobanzile si pierderile din diferente de curs valutar la calculul profitului impozabil. Acest ghid poate fi descarcat de la urmatorul link: Material deductibilitate dobanzi , pierderi curs valutar – impozit profit

(Visited 260 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


one + = 9

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.