Proiect de modificare a formularelor 010 si 030

Pe site-ul ANAF a fost publicat Proiect de ordin al ministrului Finantelor Publice privind modificarea Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 262/2007 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor, cu modificarile si completarile ulterioare.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Potrivit art. 78 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala organizeaza evidenta platitorilor de impozite, taxe si contributii in cadrul registrului contribuabililor. Mare parte din informatiile din acest registru se completeaza pe baza datelor comunicate de contribuabili, prin declaratiile de inregistrare fiscala. Astfel, ca urmare a unor modificari legislative, este necesara completarea unor formulare utilizate pentru inregistrarea fiscala sau declararea mentiunilor de catre anumite categorii de contribuabili, potrivit celor de mai jos.

1. Formularul 010 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”

a) Completarea vectorului fiscal cu:

– impozitul pe constructii – instituit prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, prin introducerea unui nou titlu, Titlul IX3 „Impozitul pe constructii”, prevederile acestui act normativ fiind aplicabile incepând cu data de 01 ianuarie 2014.
Art. 296.36 alin. (1) din Codul Fiscal stabileste ca, persoanele prevazute la art. 296.33 sunt obligate la declararea impozitului pe constructii, pâna la data de 25 mai, inclusiv, a anului pentru care se datoreaza impozitul.

– taxele aferente activitatilor din domeniul jocurilor de noroc – potrivit prevederilor art. 2^1 din Hotarârea Guvernului nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare, organizatorii de jocuri de noroc au obligatia sa declare la organul fiscal competent taxele aferente activitatilor din domeniul jocurilor de noroc.

b) Completarea sectiunii referitoare la reprezentantul contribuabilului cu o noua categorie – platitorul de venit, intrucât conform art. 72 alin. (4) din Codul de Procedura Fiscala pentru contribuabilii nerezidenti persoane juridice, care realizeaza numai venituri supuse regulilor de impunere la sursa, iar impozitul retinut este final, atribuirea codului de identificare fiscala se poate face de organul fiscal, la solicitarea platitorului de venit.

2. Formularul 030 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice straine”

Completarea sectiunii referitoare la reprezentantul contribuabilului cu o noua categorie – platitorul de venit, intrucât conform art. 72 alin. (4) din Codul de Procedura Fiscala, pentru contribuabilii nerezidenti persoane fizice, care realizeaza numai venituri supuse regulilor de impunere la sursa, iar impozitul retinut este final, atribuirea codului de identificare fiscala se poate face de organul fiscal, la solicitarea platitorului de venit.

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 290 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 7 = sixty three

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.