Propunere pentru completarea formularului 013

Pe site-ul ANAF a fost publicat Proiectul de Ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala(ANAF) privind modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 877/2013 pentru aprobarea Procedurii de inregistrare fiscala a contribuabililor nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente, precum si a formularului „Declaratie de inregistrare fiscal /Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente”, formular 013.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, au fost aduse modificari Codului Fiscal prin introducerea unui nou titlu, Titlul IX3„Impozitul pe constructii”, prevederile acestui act normativ fiind aplicabile incepand cu 1 ianuarie 2014.

Sunt obligate la plata impozitului pe constructii persoanele prevazute la art. 296.33 alin. (1) din Codul Fiscal, printre care si persoanele juridice straine care desfasoara activitate prin intermediul unui sediu permanent in Romania.

De asemenea, art. 296.36 alin. (1) din Codul Fiscal stabileste ca, persoanele prevazute la art. 296.33 sunt obligate la declararea impozitului pe constructii, pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului pentru care se datoreaza impozitul.

Conform prevederilor art.78 alin. (1) lit. b) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de ProceduraFiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in Registrul contribuabililor se inscriu si categoriile de obligatii fiscale de declarare, cu caracter permanent, denumite vector fiscal.

Avand in vedere reglementarile legale mentionate, este necesara completarea sectiunii „Date privind vectorul fiscal” a formularului 013 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente” cu noua obligatie declarativa.

Astfel, proiectul de ordin propune completarea corespunzatoare a formularului 013 „Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru contribuabilii nerezidenti care desfasoara activitate in Romania prin unul sau mai multe sedii permanente”, precum si a instructiunilor de completare a acestuia.

Contabun.ro a mai publicat si “Formularul 013 – instructiuni de completare”
Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 180 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− two = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.