Indemnizatia de mobilitate se inregistreaza in Revisal?

Intrebare: Indemnizatia de mobilitate se inregistreaza in Revisal?

Raspuns: Potrivit art.25 din Codul muncii, prin clauza de mobilitate partile in contractul individual de munca stabilesc ca, in considerarea specificului muncii, executarea obligatiilor de serviciu de catre salariat nu se realizeaza intr-un loc stabil de munca. In acest caz salariatul beneficiaza de prestatii suplimentare in bani sau in natura. Cuantumul prestatiilor suplimentare in bani sau modalitatile prestatiilor suplimentare in natura sunt specificate in contractul individual de munca.

Iar conform art.3 alin.(2) lit.g) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde, pe langa alte elemente, salariul de baza lunar brut si sporurile, astfel cum sunt prevazute in contractul individual de munca.

Prestatiile in bani sau in natura acordate in schimbul mobilitatii salariatului nu reprezinta sporuri, ci elemente constitutive ale veniturilor salariale, pe langa sporuri, indemnizatii si alte adaosuri.

Prin urmare, prestatiile in bani acordate in schimbul mobilitatii salariatului se inscriu in contractul individual de munca nu si in registrul general de evidenta a salariatilor.

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”
Elena Savciuc este autoarea lucrarilor:
* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca
* Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic
* Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare

(Visited 589 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight × 7 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.