Jurnal privind decontarile cu furnizorii: model si completare

Jurnal privind decontarile cu furnizorii (Cod 14-6-6) serveste:
– ca jurnal auxiliar pentru inregistrarea operatiunilor privind decontarile cu furnizorii pentru materiale, marfuri, lucrari executate, servicii prestate etc., la unitatile care aplica forma de inregistrare “pe jurnale”;
– la tinerea contabilitatii analitice a furnizorilor;
– la completarea registrului Cartea mare.

 

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Jurnalul privind decontarile cu furnizorii se intocmeste in cadrul compartimentului financiar-contabil, fie pentru toti furnizorii, fie separat, pe feluri de furnizori, pe furnizori principali, pe gestiuni etc.

Se completeaza pe baza documentelor justificative (facturi, note de receptie si constatare de diferente etc.) sau pe baza de centralizatoare, pentru operatiunile inregistrate in creditul contului de furnizori si pe baza documentelor justificative anexate la extrasul de cont primit de la banca sau registrul de casa, pentru operatiunile inregistrate in debitul acestui cont.

In cazul inregistrarii pe baza de centralizatoare, evidenta analitica a furnizorilor se tine separat de jurnal, utilizandu-se Situatia incasarii-achitarii facturilor (cod 14-6-7) sau alte formulare (Fisa de cont pentru operatiuni diverse, cod 14-6-22).Facturile ramase neachitate (nelichidate) pana la sfarsitul lunii se inregistreaza in Situatia incasarii-achitarii facturilor (cod 14-6-7).

La sfarsitul lunii, se determina rulajul creditor total, precum si totalurile fiecaruia din conturile corespondente debitoare care se trec in Cartea mare.

 

Puteti descarca un model de aici

 

Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.

Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

Continutul minimal obligatoriu de informatii al formularului este urmatorul:
– denumirea unitatii;
– denumirea si data (luna, anul) intocmirii formularului; contul;
– ziua inregistrarii; numarul si data notei de receptie/factura; furnizorul – localitatea (explicatii); conturi corespondente debitoare; rulajul creditor al contului de furnizori;
– plata facturilor (debit cont furnizori): ziua achitarii, cont corespondent creditor, nr.document, suma;
– semnaturi: intocmit, verificat.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Jurnal privind operatiunile de casa si banca: model si explicatii
*Registrul jurnal de incasari si plati: model si explicatii completare
*Registrul jurnal – model formular si explicatii
*Registrul stocurilor (14-3-11): model si completare
*Registrul numerelor de inventar: model si completare
*Registrul-inventar: model si completare

(Visited 520 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 1 = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.