Amenda intre 5000 si 8000 lei pentru neraportarea salariului in Revisal

Potrivit prevederilor art.4 alin.(2) din HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor , orice modificare a salariului de baza lunar brut si a sporurilor, astfel cum sunt prevazute in contractual individual de munca, se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Codul muncii. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

Vezi si:

Salariul minim de la 1 ianuarie 2014: ce acte se intocmesc si pana cand se transmit in Revisal

Majorare salariu minim – model decizie

Majorare salariu minim – model act aditional

Netransmiterea registrului in termenul prevazut mai sus constituie contraventie si se sanctioneza cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei (art.9 alin.(1) lit.c) si alin.(2) lit.b) din HG nr.500/2011).

Contabun.ro va aminteste ca, in caz de amenda, contravenientul poate achita in cel mult 48 de ore jumatate din minimul amenzii contraventionale primite pentru netransmiterea registrului cu modificarea salariului in termenul legal, adica 2500 lei.

Vezi Revisal. Contraventii si sanctiuni prevazute de HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”
Elena Savciuc este autoarea lucrarilor:
* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca
* Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic
* Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare

(Visited 1,325 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 − = five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.