Perioada fiscala la TVA pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri

Schimbarea perioadei fiscal se anunta prin depunerea “Declaratiei de mentiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care utilizeaza trimestrul calendaristic ca perioada fiscala si care efectueaza o achizitie intracomunitara taxabila in Romania” – Formular 092 in termen de maxim 5 zile lucratoare de la finele lunii in care are loc exigibilitatea achizitiei intracomunitare.

Declaratia se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala persoana impozabila isi are domiciliul sau in a carui evidenta aceasta se afla inregistrata ca platitor de impozite si taxe, la registratura ori la posta prin scrisoare recomandata.

In acest sens, DGRFP Brasov a elaborat un material informativ „Perioada fiscala la TVA pentru persoanele impozabile care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri”. Acesta poate fi descarcat de aici: 1389275266_Perioada fiscala TVA in cazul AIC de bunuri

(Visited 243 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three × = 9

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.