1.000 de lei, suma maxima acordata de CECCAR in caz de prejudicii

Fondul de garantii al CECCAR are ca destinatie, in mod exclusiv, plata despagubirilor acordate membrilor Corpului, pentru prejudiciile cauzate urmare prestarii serviciilor.

*Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro*  

CECCAR acorda despagubiri pentru:

-sumele pe care membrul CECCAR este obligat sa le plateasca, potrivit hotararii judecatoresti definitive si irevocabile, cu titlu de daune pentru prejudicii cauzate din culpa sa clientilor, prin neexecutarea sau executarea necorespunzatoare a obligatiilor asumate prin contractul de prestari servicii valabil incheiat cu acestia;

-cheluielile de judecata facute de reclamant pentru indeplinirea formalitatilor legale in vederea obligarii membrului CECCAR la plata despagubirilor, urmare a prestarilor de servicii conform contractului, actului organului judiciar de numire in vederea expertizei contabile judiciare sau mandatului de cenzor, daca membrul CECCAR a fost obligat prin hotarare judecatoareasca la plata acestora;

-sumele cheltuie in vederea reconstituirii, refacerii sau inlocuirii documentelor originale si/sau suporturilor magnetice predate de clienti membrilor CECCAR, conform modalitatii stabilite prin contract si numai pe perioada inregistrarii si prelucrarii datelor financiar-contabile, numai daca acestea s-au pierdut, distrus sau deteriorat din vina membrului Corpului.

CECCAR acorda despagubiri solicitate de catre membri in baza unei cereri de despagubire, astfel:

-pentru membrii Corpului, experti contabili, in limita maxima de 1.000 de lei, dar nu mai mult decat suma achitata drept cotizatie fixa si variabila in anul anterior inregistrarii la filial CECCAR a cererii de despagubire

-pentru membrii Corpului, contabili autorizati, in limita maxima de 850 lei, dar nu mai mult decat suma achitata drept cotizatie fixa si variabila in anul anterior inregistrarii la filiala CECCAR a cererii de despagubire.

norme pt_ resp_ civila prof este link-ul de unde puteti descarca Normele privind utilizarea Fondului de Garantii.

(Visited 372 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two + = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.