Fisa de cont analitic pentru cheltuieli: formular si completare

Fisa de cont analitic pentru cheltuieli (Cod 14-6-21/a) serveste ca document de inregistrare in contabilitatea de gestiune a cheltuielilor comune ale sectiei, cheltuielilor generale de administratie, pe sectii si feluri de cheltuieli, dupa natura lor, a cheltuielilor de desfacere (la intern), a cheltuielilor de circulatie (cheltuieli de desfacere a produselor la export), a cheltuielilor cu activitatea de “service” in perioada de garantie, dupa caz.

rsz_likeNU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOK –CLICK AICI SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA. NOU – ACUM AVEM O PAGINA SI DE GOOGLE PLUS – CLICK AICI.

 

Fisa de cont analitic pentru cheltuieli se intocmeste intr-un exemplar, separat pentru fiecare cont sintetic de cheltuieli. In cazul in care numarul coloanelor fisei este insuficient pentru reflectarea tuturor conturilor analitice ale contului respectiv de cheltuieli, se deschid doua sau mai multe fise, dupa caz.

Se completeaza pe baza documentelor justificative referitoare la operatiunile intervenite. La sfarsitul fiecarei perioade, se totalizeaza rulajele, in vederea intocmirii balantei analitice de verificare a operatiunilor inregistrate in contabilitatea de gestiune.

 

Puteti descarca un model de aici

 

Nu circula, fiind document de inregistrare contabila.

Se arhiveaza la compartimentul financiar-contabil.

Continutul minimal obligatoriu de informatii al formularului este urmatorul:
– denumirea unitatii;
– denumirea formularului;
– denumirea contului (sectiei, atelierului, unitatii); contul;
– data, felul si numarul documentului; explicatii; total debit; simbol cont corespondent; suma creditata;
– semnatura de intocmire.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Registru de casa (Cod 14-4-7A si Cod 14-4-7bA): model si explicatii completare
* Registrul stocurilor (14-3-11): model si completare
* Registrul jurnal de incasari si plati: model si explicatii completare
* Registrul jurnal – model formular si explicatii
* Registrul numerelor de inventar: model si completare

(Visited 2,218 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ nine = 15

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.