Inregistrare fiscala tehnicieni dentari – info ANAF

ANAF aduce la cunostinta contribuabililor care exercita profesia de tehnicieni dentari si care solicita inregistrarea fiscala la unitatea fiscala de domiciliu ca vor prezenta pe langa documentele specifice inregistrarii fiscale si documentele de autorizare OTDR (Ordinul Tehnicienilor dentari din Romania) care atesta exercitarea legala, in mod independent, a profesiei de tehnician dentar si anume:

Certificatul de membru OTDR, vizat anual (verso) si,

dovada inregistrarii, in termenii stabiliti, a formei juridice de exercitare a profesiei si a laboratorului de tehnica dentara in “Registrul formelor de exercitare a profesiei de tehnician dentar si al laboratoarelor de tehnica dentara al OTDR” – publicat pe site-ul oficial www.otdr.ro, cu referire la:

“Avizul” formei juridice de exercitare in mod independent a profesiei de tehnician dentar si,

“Autorizatia de functionare a laboratorului de tehnica dentara”/Contract de colaborare cu un laborator autorizat (pentru PFA – colaborator).

Deoarece tehnica dentara este o profesie reglementata prin lege speciala, „Autorizarea exercitarii profesiei de tehnician dentar” indiferent de forma de exercitare, este atribut exclusiv al OTDR – conform Legii 96/2007 completata si modificata prin Legea 269/2008 si va trebui facuta inainte de inregistrarea fiscala a persoanei fizice.

De asemenea venim cu precizarea ca declaratia de inregistrare fiscala este o declaratie pe propria raspundere a contribuabilului care solicita inregistrarea fiscala.

Sursa: ANAF Vrancea

(Visited 828 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + 4 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.