A fost modificat modelul si continutul formularului 318

A fost modificat modelul si continutul formularului 318 „Cerere de rambursare a taxei pe valoarea adaugata pentru persoanele impozabile stabilite in Romania, depusa potrivit art. 147^2 alin. (2) din Codul fiscal”.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 68 din 28.01.2014 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 59 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3/2010 pentru aprobarea Procedurii de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importuri si achizitii de bunuri/servicii efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene.

Potrivit modificarilor aduse Codului fiscal prin Ordonanta de urgenta a guvernului nr. 102 din 14 noiembrie 2013, incepand cu 1 ianuarie 2014, rambursarile de TVA catre persoanele impozabile stabilite in Romania pentru importurile si achizitiile de bunuri/servicii, efectuate in alt stat membru al Uniunii Europene, se vor acorda chiar daca taxa pe valoarea adaugata solicitata la rambursare nu este achitata, sub rezerva indeplinirii celorlalte conditii prevazute de lege.

Astfel, a fost necesara modificarea continutului formularului 318
pentru a fi in concordanta cu noile prevederi legislative.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three × = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.287 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.