PFA: Contributiile la sanatate ar putea fi plafonate, dar cele la pensii vor creste

Ministerul de Finante este de acord cu introducerea unui plafon maxim la care sa se calculeze contributiile de asigurari de sanatate ale persoanelor care desfasoara activitati independente, au spus consultantii fiscali prezenti la TaxEU Forum.

“Am avut discutii chiar cu ministrul de finante Chitoiu in care ni s-a spus ca se vor plafona contributiile de sanatate la activitatile independente”, a anuntat Angela Rosca, TaxHouse.

Potrivit acesteia, toate prevederile privind contributiile ar urma sa fie corelate in pachetul de reglementari in sanatate.

“Din pacate, ne-au spus ca, in cazul in care sunt plafonate contributiile la sanatate, trebuie sa vina cu altceva in contrapondere: sa creasca contributiile la pensii pentru ca nu pot sa scada cota de impunere”, a explicat consultantul.

Cota de contributie la asigurarile sociale de sanatate pentru veniturile obtinute din profesii libere este de 5,5%. Baza de calcul la care se aplica este diferenta dintre totalul veniturilor incasate si cheltuielile efectuate in scopul realizarii acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contributii sociale, sau, dupa caz, valoarea anuala a normei de venit raportata la cele 12 luni ale anului.

Sursa: capital.ro

(Visited 375 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.