Sinteza saptamanii 3-7 februarie 2014 (Depunerea situatiilor financiare, Utilizarea si completarea ordinului de plata salarii multiplu, Prevederi fiscale 2014 pentru calculul impozitelor si contributiilor…..)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

*Depunerea situatiilor financiare – informatii oficiale ANAF
Depunerea situatiilor financiare: ANAF aduce la cunostinta contribuabililor ca in Monitorul Oficial nr. 70/29.01.2014 a fost publicat Ordinul MFP nr. 79/2014 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice.

*Utilizarea si completarea ordinului de plata salarii multiplu (omfp 136/2014)
Ordinul nr. 136/2014 pentru aprobarea Normelor metodologice privind utilizarea si completarea ordinului de plata salarii multiplu (OPTM)

*Prevederi fiscale 2014 pentru calculul impozitelor si contributiilor
Prevederi fiscale aplicabile in 2014 in legatura cu calculul impozitelor si contributiilor, respectiv pentru intocmirea/depunerea raportarilor sau situatiilor cu incidenta fiscala.

*Procedura de angajare a raspunderii solidare: instructiuni 2014
Procedura de angajare a raspunderii solidare: in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 85/04.02.2014, a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 127/2014 pentru aprobarea instructiunilor, acestea fiind reglementate de dispozitiile art. 27-28 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

*Contract munca perioada determinata 2014: in ce conditii pot angaja o persoana?
In cazul in care contractul individual de munca pe durata determinata este incheiat pentru a inlocui un salariat al carui contract individual de munca este suspendat, durata contractului va expira la momentul incetarii motivelor ce au determinat suspendarea contractului individual de munca al salariatului titular.

*Impozitul pe constructii speciale – precizari oficiale ANAF
Impozitul se plateste de persoanele juridice romane si straine care lucreaza in Romania prin intermediul unui sediu permanent, precum si de cele cu sediu social in Romania

*Formular 205: completarea si depunerea declaratiei
Declaratia 205 se completeaza si se depune de catre platitorii de venituri care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului, conform titlului III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal).

*Declaratia 112 pentru anul 2014: cine trebuie sa o depuna
Declaratia 112 se completeaza de catre persoanele fizice si juridice prevazute la art. 296^3 lit.e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Codul fiscal), la care isi desfasoara activitatea sau se afla in concediu medical persoanele prevazute la art. 296^3 lit.a) si b), de catre entitatile prevazute la art. 296^3 lit. f) din aceeasi lege, precum si de catre orice platitor de venituri de natura salariala sau asimilate salariilor.

(Visited 299 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.