Formular 010: tot ce trebuie sa stiti despre depunerea declaratiei in 2014

Declaratia 010 – Declaratia de inregistrare fiscala/Declaratia de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica – se completeaza de persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica. (OMFP 35/2014)

Declaratia de inregistrare se completeaza la infiintare, iar declaratia de mentiuni se completeaza cand se modifica datele declarate anterior.

Se utilizeaza la atribuirea codului de identificare fiscala si eliberarea certificatului de inregistrare fiscala, precum si la actualizarea informatiilor. Se completeaza in doua exemplare.

In 21 ianuarie 2014 a aparut un model al declaratiei, model ce va fi utilizat in 2014.

De asemenea, trebuie sa cititi si materialul “Declaratia 010 – instructiuni de completare (OMFP 35/2014)”, unde gasiti tot ce trebuie sa stiti despre modul in care se completeaza declaratia.

Iata cateva aspecte la care trebuie sa fiti atenti:

*In cazul declaratiei de mentiuni se completeaza toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declararii, indiferent daca acestea au mai fost declarate.

*In cazul in care declaratia este completata de catre imputernicitul/reprezentantul legal/reprezentantul fiscal sau platitorul de venit al contribuabilului, se vor trece datele de identificare ale contribuabilului pe care il reprezinta. In cazul in care declaratia se completeaza pentru inregistrarea fiscala a unui sediu fix, la acest capitol se vor inscrie datele de identificare ale sediului fix.

*Data luarii in evidenta si scoaterii din evidenta se stabileste conform prevederilor titlului IV1 „Impozitul pe veniturile microintreprinderilor“ din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.

(Visited 3,310 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.