Intrastat: Nomenclatorul Combinat s-a modificat

Modificare importanta in completarea declaratiei statistice Intrastat incepand cu luna de referinta ianuarie 2014 – Nomenclatorul Combinat s-a modificat , astfel pentru anul 2014 a intrat in vigoare o noua versiune a acestuia – NC8 2014.

De asemenea, Ordinul Presedintelui INS nr. 1042 din 13.12.2013 privind privind stabilirea pragurilor valorice pentru colectarea informatiilor statistice privind comertul intracomunitar cu bunuri in anul 2014 a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 809/19.12.2013

Pragurile valorice INTRASTAT stabilite pentru anul 2014 sunt:
• pentru introduceri intracomunitare: 500.000 lei
• pentru expedieri intracomunitare: 900.000 lei

Operatorii economici care in cursul anului 2013 au efectuat schimburi de bunuri cu statele membre ale Uniunii Europene, a caror valoare anuala, separat pentru cele doua fluxuri, expedieri şi, respectiv, introduceri de bunuri, depaşeşte valoarea pragurilor Intrastat stabilite, trebuie sa completeze şi sa transmita la Institutul National de Statistica declaratii statistice Intrastat incepand cu luna ianuarie 2014.

In cursul anului 2014 pot deveni furnizori de date Intrastat şi alti operatori economici care realizeaza schimburi intracomunitare de bunuri a caror valoare cumulata de la inceputul anului depaşeşte pragurile Intrastat pentru anul 2014. Aceşti operatori economici trebuie sa completeze şi sa transmita declaratii statistice Intrastat incepand din luna in care valoarea cumulata de la inceputul anului 2014 a expedierilor şi/sau a introducerilor intracomunitare de bunuri depaşeşte pragurile Intrastat stabilite, separat pentru cele doua fluxuri, expedieri şi, respectiv, introduceri de bunuri.

(Visited 775 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.