REVISAL: reguli privind completarea registrului general de evidenta a salariatilor

Registrul general de evidenta a salariatilor cuprinde contractele individuale de munca in desfasurare la data intrarii in vigoare prevederilor Hotararii 500/2011, indiferent daca acestea sunt suspendate la data de 01.08.2011.

Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza in ordinea incheierii, modificarii, suspendarii sau incetarii contractelor individuale de munca.

Completarea elementului referitor la salariu, sporuri si cuantumul acestora se realizeaza si pentru contractele deja inregistrate, in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a HG 500/2011.

Registrul general de evidenta a salariatilor se completeaza de catre angajatori cu ajutorul aplicatiei informatice distribuita gratuit de Inspectia Muncii sau cu ajutorul aplicatiilor informatice proprii ale angajatorilor.

Completarea registrului general de evidenta a salariatilor se face de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre angajator.

Angajatorii pot contracta serviciul de completare si transmitere a registrului prin incheierea, cu respectarea art. 20 alin. 5 din Legea 677/2001, de contracte de prestari servicii cu prestatori inregistrati la ITM.

Angajatorii au obligatia informarii in scris a ITM despre incheierea contractului cu prestatorul cu care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor

INFORMAREA catre ITM, despre incheierea contractului cu prestatorul cu care a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului general de evidenta a salariatilor va consta intr-o adresa care va cuprinde: denumirea prestatorului, Certificatul de inregistrare al acestuia, dovada inregistrarii prestatorului ca operator de date cu caracter personal, conform Legii 677/2001, si data de la care s-a contractat serviciul.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Recuperarea bazei de date REVISAL – procedura (oficial ITM)
* Atentie! Azi este data limita pana la care se poate transmite in Revisal majorarea salariului minim
* Amenda intre 5000 si 8000 lei pentru neraportarea salariului in Revisal
* Salariul minim de la 1 ianuarie 2014: ce acte se intocmesc si pana cand se transmit in Revisal

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”

(Visited 1,708 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 4 = thirty two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.