Stagiul de cotizare la sistemul de pensii este obligatoriu pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil in 2014?

Intrebare:
Stagiul de cotizare la sistemul de pensii este obligatoriu pentru acordarea indemnizatiei de crestere copil in anul 2014?

Raspuns:
Legislatia in domeniu nu a suferit modificari in ultima perioada. Prin urmare, prevederile OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, precum si a normelor metodologice de aplicare a OUG nr.111/2010, sunt valabile si in 2014.

Iar la art.2 alin.(1) din OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor aflam ca, pot beneficia de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului persoanele care in ultimul an anterior datei nasterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu este conditionata de cotizarea la sistemul public de pensii, ci de realizarea de venituri impozabile.

Autor
Elena Savciuc, expert legislatia muncii
* Experienta de peste 7 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 50 de angajati din industria prelucratoare si constructii
* Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
* Curs “Expert legislatia muncii” – Uniunea Nationala a Expertilor in Legislatia Muncii, in parteneriat cu LEXAcademy
* Curs “Inspector de specialitate protectia muncii”
* Curs “Inspector Resurse Umane”
Elena Savciuc este autoarea lucrarilor:
* 20 de modele si formulare necesare la incheierea contractului individual de munca
* Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic
* Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare

(Visited 787 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 × = twenty four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.