Contul unic in care se platesc impozitele este 20.A.47.01.00

Cont unic bugetul de stat: ANAF aduce la cunostinta contribuabililor ca in Monitorul Oficial nr. 114 din 17.02.2014 a fost publicat OPANAF nr. 223/2014 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1294/2007 privind impozitele contributiile si alte sume reprezentand creante fiscale, care se platesc de contribuabili intr-un cont unic.

Prevederile prezentului ordin si a celor 2 anexe se aplica pentru impozitele, taxele, contributiile si celelalte sume datorate bugetului de stat, respectiv bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale incepand cu obligatiile fiscale aferente lunii ianuarie 2014.

Obligatiile fiscale cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat se platesc de contribuabili in contul unic 20.A.47.01.00 „ Sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distributie” , deschis pe codul de identificare fiscala al contribuabililor, la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organului fiscal la care acestia sunt inregistrati ca platitori de impozite si taxe”. (vechiul cont era 20.47.01.01 „Venituri ale bugetului de stat –sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distributie”).

De asemenea noul ordin modifica si inlocuieste Anexa nr. 1 ”Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate la bugetul de stat…”( nu se mai regaseste obligatia privind impozitul pe veniturile agricole si au fost defalcate obligatiile privind impozitul pe veniturile obtinute de nerezidenti, in functie de categoria de venituri pentru care se datoreaza impozit) si Anexa nr. 2 „Nomenclatorul obligatiilor fiscale datorate bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale …”( nu se mai regaseste „Contributia individuala de asigurari sociale de sanatate, datorata de persoanele care realizeaza venituri, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit, din activitati agricole prevazute la art. 71 lit. d) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si a fost introdusa „Contributia individuala de asigurari sociale de sanatate datorata de persoanele care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole, in regim de retinere la sursa a impozitului pe venit).

Sursa: Finante Galati

(Visited 794 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.