25 februarie – termen de declarare a impozitului pe profit pentru anumite categorii de contribuabili

ANAF informeaza contribuabilii, ca potrivit art. 34 alin. 5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, urmatoarele categorii de contribuabili au obligatia de a declara si plati impozitul pe profit pentru anul 2013, pana la data de 25 februarie:
– organizatiile nonprofit;
– contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura.

Incadrarea in activitatile din domeniul agriculturii prevazute mai sus este cea stabilita prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997 privind aprobarea Clasificarii activitatilor din economia nationala – CAEN, cu modificarile ulterioare. Verificarea ponderii veniturilor obtinute de contribuabili din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura se face la sfarsitul fiecarui an fiscal, iar in situatia in care veniturile majoritare se obtin din alte activitati decat cele mentionate, acestia vor aplica pentru anul fiscal urmator sistemul trimestrial de declarare si plata a impozitului pe profit prevazut la art. 34 alin. (1) din Codul Fiscal.

Pentru declararea impozitului pe profit contribuabilii mentionati mai sus depun „Declaratia privind impozitul pe profit”, cod 101, la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabil.

Formularul se depune la organul fiscal competent, in format .pdf, cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*MFP: Declaratia de impozit pe profit nu va fi respinsa daca nu a fost certificata de catre un consultant fiscal
*Plati anticipate privind impozitul pe profit
*Definitivarea impozitului pe profit datorat pentru anul 2013: reguli de urmat
*Declararea si plata impozitului pe profit aferent anului 2013 (oficial ANAF)

Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 296 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.