Declaratia 400 trebuie depusa pana pe 28 februarie 2014. Vezi aici cine este obligat sa o faca

Declaratia 400 – Declaratie informativa privind veniturile din economii obtinute din Romania de persoane fizice rezidente in state membre ale Uniunii Europene, tari terte si teritorii dependente sau asociate” – trebuie depusa pana pe 28 februarie 2014.

Declaratia 400 se completeaza si se depune de catre agentii platitori de venituri din economii sub forma platilor de dobanzi obtinute din Romania de persoane fizice rezidente fiscal in state membre ale Uniunii Europene, teritoriile dependente de Marea Britanie si de Regatul Olandei, precum si teritoriile terte, conform acordurilor incheiate intre Romania si aceste teritorii.

Teritoriile dependente de Marea Britanie sunt Jersey, Guernsey, Insula Man, Anguilla, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Montserrat, Insulele Turks si Caicos, iar teritoriile dependente de Regatul Olandei sunt Aruba si Antilele Olandeze. Teritoriile terte sunt Principatul Monaco, Principatul Liechtenstein, Principatul Andorra, Republica San Marino si Confederatia Elvetiana.

Declaratia 400 se depune la organul fiscal la care platitorul de venit este inregistrat in evidenta fiscala. In situatia in care platitorul de venit detine sedii secundare care efectueaza plati de venituri din dobanzi, informatiile se centralizeaza la nivelul societatii-mama si se declara de catre aceasta.

Platitorii de venituri din dobanzi au obligatia depunerii declaratiilor in format electronic. Formatul electronic va fi insotit de borderoul centralizator semnat si stampilat, conform legii. Declaratia 400 si borderoul centralizator pot fi completate cu ajutorul programului de asistenta.

Programul de asistenta este pus la dispozitia contribuabililor gratuit de unitatile fiscale subordonate sau poate fi descarcat de pe site-ul A.N.A.F. www.anaf.ro la sectiunea Asistenta Contribuabili – Formulare si programe utile – Toate formularele.

Sursa: ANAF Vrancea

(Visited 403 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 7041 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.