Grapini: „Obligativitatea certificarii declaratiilor rectificative de catre un consultant fiscal a fost eliminata”

Obligativitatea certificarii declaratiilor rectificative de catre un consultant fiscal a fost eliminata, a declarat vineri Maria Grapini, ministrul ministrul delegat pentru IMM, mediu de afaceri și turism.

“Inca de pe cand se discuta proiectul initial, pe cand inca era ministru domnul Chitoiu, eu am refuzat sa semnez acest proiect. Mai ales ca intr-un articol al proiectului se spunea ca declaratia rectificativa POATE fi semnata de un consultant, adica era optionala, iar pe a doua pagina se mentiona ca sancţiunea pentru depunerea declaraţiilor rectificative necertificate este de 2% din diferenţa de sumă dar nu mai puţin de 200 lei”, a spus Grapini pentru hotnews.ro.

Ea a mai confirmat ca Fiscul nu va mai putea bloca conturile firmelor inainte de a lasa sa treaca 30 de zile de la notificarea primita in acest sens de companii.

Pe 22 februarie, MFP a dat un comunicat de presa in care spune ca declaratia de impozit pe profit nu va fi respinsa daca nu a fost certificata de catre un consultant fiscal.

Pe aceasta tema, contabun.ro a mai publicat si:
*ANAF: Consultantii fiscali vor certifica declaratiile anuale de impozit pe profit
*De la 1 iunie certificarea unor declaratii fiscale de catre consultanti ar putea deveni optionala (proiect de ordin)
*Formular 101: instructiuni de completare
*Formular 101 Anaf: cine trebuie sa-l depuna?

(Visited 401 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.