Formularul 204 pentru anul 2013 se depune pana luni, 17 martie

Formularul 204 – „Declaratie anuala de venit pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale” – aferent anului 2013 se depune la Fisc pana luni, 17 martie 2014.

In articolul de mai jos, prezentam principalele aspecte privind obligatia, completarea si depunerea Declaratiei 204.

Obligatie si completare

Formularul 204 se completeaza si se depune de:
– asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice; asocierile constituite intre persoane fizice si persoane juridice romane cu statut de microintreprindere, potrivit Titlului IV^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, in cadrul carora se realizeaza venituri din activitati independente, inclusiv din activitati adiacente, din activitati agricole, din piscicultura sau silvicultura, pentru care venitul net se determina in sistem real;
– persoanele fizice care obtin venituri dintr-o activitate desfasurata intr-o forma de organizare cu personalitate juridica (SPRL) constituita potrivit legii speciale si care este supusa regimului transparentei fiscale, potrivit legii.

Formularul 204 se completeaza in format hartie in doua exemplare, inscriindu-se cu majuscule, citet si corect datele prevazute in formular.

Important!
Venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica romana, microintreprindere care nu genereaza o persoana juridica, determinat cu respectarea regulilor stabilite in Titlul IV^1 din Codul Fiscal este asimilat, in vederea impunerii la nivelul persoanei fizice, venitului din activitati independente, din care se deduc contributiile obligatorii in vederea obtinerii venitului net anual.

De asemenea, venitul cuvenit unei persoane fizice dintr-o activitate desfasurata in cadrul unui SPRL este asimilat venitului net anual din activitati independente.

Termen de depunere

Formularul 204 se depune pana luni, 17 martie a.c. inclusiv, de catre asociatul desemnat prin contract sa raspunda pentru indeplinirea obligatiilor asocierii fata de autoritatile publice la organul fiscal la care asocierea este inregistrata in evidenta fiscala direct la registratura sau la oficiul postal prin scrisoare recomandata.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Declaratii fiscale cu termen de depunere martie 2014
*Declaratiile 200, 201, 204 si 205 au fost modificate!
*OPANAF nr.3883/2013 pentru modificarea declaratiilor 200, 201, 204 si 205
Sursa: finantevalcea.ro

(Visited 248 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.