Impozit profit 2014 : tabel comparativ (modificari aduse de oug nr.8/2014)

Ordonanta de urgenta nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr.151 din 28.02.2014.

Aceasta a adus modificari impozitului pe profit, modificari pe care le prezentam in continuare.

Forma Codului fiscal fara modificarile aduse de O.U.G. nr. 8/2014

Art. 20 Venituri neimpozabile
e) veniturile din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoanajuridica romana sau la o persoana juridica straina situata intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, daca la data vanzarii/cesionarii inclusiv contribuabilul detine pe o perioada
neintrerupta de 1 an minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare;

Forma Codului fiscal dupa modificarile aduse de O.U.G. nr. 8/2014

La art. 20, lit. e) se modifica astfel:
“e) veniturile din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana sau la o persoana juridica straina situata intr-un stat cu care Romania are incheiata o conventie de evitare a dublei impuneri, daca la data vanzarii/cesionarii inclusiv contribuabilul detine pe o perioada neintrerupta de un an minimum 10% din capitalul social al persoanei juridice la care are titlurile de participare.

Nu intra sub incidenta acestor prevederi veniturile din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare detinute la o persoana juridica romana de o persoana juridica rezidenta intr-un stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri.”

Obs: Sunt venituri impozabile, veniturile din vanzarea/cesionarea titlurilor de participare realizate de o persoana juridical straina rezidenta intr-un stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Esalonarea la plata 2014: tabel comparativ (OUG nr.8/2014)
*Reactivarea contribuabililor inactivi: noi prevederi legale valabile in 2014 (oug nr.8/2014)
*Principalele modificari ale Codului Fiscal aduse de OUG nr.8/2014
*OUG 8/2014 – modificari aduse Codului Fiscal (certificare optionala declaratii) – text integral
*Codul de procedura fiscala: modificari valabile in 2014 (oficial ANAF)

Sursa: DGRFP Brasov

(Visited 457 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 + = six

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.