Reguli de stabilire a bazei de calcul a veniturilor impozabile pentru persoanele fizice rezidente intr-un stat membru al UE sau intr-un stat din Spatiul Economic European (OUG nr.102/2013)

In conformitate cu prevederile art.88^1 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, la stabilirea bazei de calcul a veniturilor impozabile pentru persoanele fizice rezidente intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat din Spatiul Economic European se vor avea in vedere urmatoarele reguli :

« (1) Persoana fizica rezidenta intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat din Spatiul Economic European beneficiaza de aceleasi deduceri ca si persoana fizica rezidenta la stabilirea bazei de calcul pentru veniturile impozabile obtinute din România. Baza de calcul se determina dupa regulile proprii fiecarei categorii de venit, in functie de natura acestuia, potrivit titlului III din Codul fiscal.

(2) Deducerile prevazute la alin. (1) se acorda in limita stabilita prin legislatia româna in vigoare pentru persoana fizica rezidenta, daca persoana fizica rezidenta intr-un stat membru al Uniunii Europene sau intr-un stat din Spatiul Economic European prezinta documente justificative si daca acestea nu sunt deduse in statul de rezidenta al persoanei fizice.

(3) Prevederile alin. (1) si (2) nu se aplica persoanelor fizice rezidente intr-un stat din Spatiul Economic European, altul decat un stat membru al Uniunii Europene, cu care Romania nu are incheiat un instrument juridic in baza caruia sa se realizeze schimbul de informatii »

Sursa: AJFP Arges

(Visited 298 times, 1 visits today)

One Response to Reguli de stabilire a bazei de calcul a veniturilor impozabile pentru persoanele fizice rezidente intr-un stat membru al UE sau intr-un stat din Spatiul Economic European (OUG nr.102/2013)

  1. Felicitari pentru blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.