Poprirea asupra sumelor din conturile bancare: precizari ANAF (oug nr.8/2014)

Potrivit prevederilor Codului de precedura fiscala, sunt supuse executarii silite prin poprire orice sume urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute si/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de catre terte persoane sau pe care acestia le vor datora si/sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente.

Poprirea asupra veniturilor debitorilor persoane fizice sau persoane juridice se infiinteaza de catre organul de executare, printr-o adresa comunicata tertului poprit. Totodata, va fi instiintat si debitorul despre infiintarea popririi.

Fata de prevederile anterioare conform carora poprirea pe conturile bancare se facea simultan cu transmiterea somatiei si a titlului executoriu, prin modificarile aduse Codului de procedura fiscala de OUG nr. 8/2014, in prezent, pentru stingerea creantelor fiscale, debitorii titulari de conturi bancare pot fi urmariti prin poprire asupra sumelor din conturile bancare, iar poprirea nu poate fi infiintata inainte de implinirea unui termen de 30 de zile de la data comunicarii somatiei.

Contabun.ro a mai publicat si:
*OUG nr.8/2014: tabel comparativ pentru titlul V Impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti
*OUG nr.8/2014: tabel comparativ modificari aduse Titlului VI – taxa pe valoare adugata (oficial ANAF)
*Impozit venit 2014 : tabel comparativ (modificari aduse de oug nr.8/2014)
*Impozit profit 2014 : tabel comparativ (modificari aduse de oug nr.8/2014)
*Esalonarea la plata 2014: tabel comparativ (OUG nr.8/2014)
*Reactivarea contribuabililor inactivi: noi prevederi legale valabile in 2014 (oug nr.8/2014)

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 841 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 − two =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.