Venitul realizat de zilieri va fi calculat in functie de salariul minim

Legea nr.18/2014  aduce o serie de modificari Legii zilierilor, printre care si noi prevederi referitoare la cuantumul remuneratiei platite zilierului.

Legea nr.18/2014 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, precum si pentru modificarea art. 8 alin. (1) din Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, a fost publicata in Monitorul Oficial nr.192 din 19 martie 2014 si va intra in vigoare la 90 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, mai exact in data de 17.06.2014.

Nota: La data intrarii in vogoare a Legii nr.18/2014, respectiv 17.06.2014, contabun.ro va actualiza Legea nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, publicata in sectiunea Acte normative-Legea zilierilor, cu noile prevederi.

Pentru activitatea executata, zilierul are dreptul la o remuneratie al carei cuantum se stabileste prin negociere directa intre parti.

Daca in prezent cuantumul remuneratiei brute orare stabilite de parti nu poate fi mai mic de 2 lei/ora si nici mai mare de 10 lei/ora, incepand cu data de 17.06.2014, cuantumul remuneratiei brute orare stabilite de parti nu va putea fi mai mic decat valoarea/ora a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Remuneratia cuvenita va fi platita zilierului prin orice mijloc de plata admis de lege, la sfarsitul fiecarei zile de lucru sau la sfarsitul saptamanii, inainte de semnarea in Registru de catre zilier si beneficiar.

Plata remuneratiei se va putea realiza cel mai tarziu la sfarsitul saptamanii sau al perioadei de desfasurare a activitatii, numai cu acordul exprimat in scris de catre zilier si beneficiar.

Dovada platii remuneratiei se face prin semnatura zilierului in Registru.

(Visited 893 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three + 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.