Firmele mici si mijlocii din Bucuresti-Ilfov sunt marea problema a ANAF

Fiscul va pune o presiune teribila pe firmele din Bucuresti-Ilfov, unde situatia a fost scapata de sub control in ultimii zece ani, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Mai sunt vizate 150 de mari companii si alte 2.000 din Prahova si Brasov. Actiunile fac parte din strategia din acest an pentru combaterea evaziunii fiscale, estimata la circa 100 miliarde lei anual de expertii Consiliului Fiscal.

„Avem foarte multi agenti economici care nu au fost controlati niciodata, inclusiv la marii contribuabili. In perioada imediat urmatoare, vom face inspectii la circa 150 de mari contribuabili care nu au fost niciodata controlati. A doua directie de control va fi in zona agentilor economici mi-jlocii si mici din Bucuresti-Ilfov, care reprezinta marea problema a ANAF pentru ca 70% din veniturile bugetare provin de la aceste doua categorii, in timp ce celelalte regiuni reprezinta restul. In Bucuresti-Ilfov avem 2.100 de salariati, pe cand necesarul ar fi cu mult mai mare, mai ales daca ne raportam la numarul de personal al celorlalte sapte regiuni, numarul de personal este relativ suficient. Urmeaza sa facem detasari din provincie, sa aducem minimum 400 de inspectori pentru a spori capacitatea de control in Bucuresti-Ilfov. Lipsa personalului necesar in anumite zone a insemnat controale mai putine, in timp ce, in tara, fiind relativ destui inspectori, s-a creat impresia ca unii sunt controlati mai mult. In al doilea semestru, agentii economici din Bucuresti-Ilfov vor simti o presiune teribila, atat in ceea ce priveste controalele facute de angajatii Directiei de Antifrauda, cat si de inspectiile fiscale de fond. In opinia mea, situatia din Bucuresti-Ilfov este scapata de sub control. Este vital sa eliminam evaziunea din aceasta zona”, a spus Gelu Stefan Diaconu.

Mai multe despre acest subiect gasiti pe capital.ro

(Visited 402 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two + 8 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.